Vyšetřovatelé k druhé oběti střelby nesdělili žádné podrobnosti. V noci na dnešek však policie uváděla, že mezi zraněnými je i devítiletá dívka, která je v kritickém stavu. Stav dalších zraněných nebyl jasný.

Podle Saunderse použil pachatel pistoli. Bilance střelby v ulici Danforth Street nyní čítá tři mrtvé včetně útočníka. Toho policie nejdřív lokalizovala asi tři bloky od místa činu. Vzápětí se strhla přestřelka a muž se dal na útěk. Policie ho pak našla mrtvého. Speciální vyšetřovací jednotka má nyní zjistit, jak pachatel zemřel a zda policie při zásahu nějak nepochybila.

Na videu, které na místě pořídil jeden ze svědků, je zachycen muž v černém oblečení a v černém klobouku. Při rychlé chůzi vypálil z chodníku tři rány do nejméně jednoho obchodu či restaurace. Greektown je pulzující čtvrť plná řeckých restaurací a kaváren.

Svědek události John Tulloch tvrdí, že slyšel 20 až 30 výstřelů. Se svým bratrem zrovna vystoupil z automobilu. "Začali jsme utíkat. Viděli jsme lidi, jak se dávají na útěk, tak jsme utíkali," řekl podle agentury AP Tulloch.

Na místě zasahovalo mnoho policistů, zdravotníků. Mnozí místní obyvatelé, někteří v pyžamech, se šli podívat, co se děje.

Torontské radní Paula Fletcherová a Mary Fragedakisová řekly, že podle jejich informací byl útočník citově narušený. "Nesouvisí to s působením žádného gangu. Vypadá to na někoho, kdo byl velmi duševně nevyrovnaný," řekla Fletcherová.

Agentura Reuters upozornila, že Toronto letos čelí nárůstu násilných trestných činů spáchaných s pomocí střelných zbraní. Podle policejních statistik z minulého týdne bylo letos ve městě zastřeleno už 26 lidí, což je o 53 procent více než za stejné období loňského roku.