Policisté vůz pronásledovali a stříleli po něm. Ozbrojenec nakonec narazil do sloupu poblíž obchodu Trader Joe's a vběhl dovnitř.

Lidé padali na zem, když policisté po prchajícím dál stříleli. Některým se podařilo uniknout okny, další se zabarikádovali ve vedlejších místnostech. Na místo dorazila zásahová jednotka a 18 sanitek. Policisté nahlíželi dovnitř s pomocí zrcadel a vyjednávač se snažil střelce přimět k tomu, aby rukojmí propustil.

O půl sedmé večer místního času (dnes 01:30 SELČ) si muž sám nasadil želízka a vyšel předními dveřmi ven spolu se čtyřmi rukojmími. Policie ho vzala do vazby a oznámila, že muž má zranění na ruce.

Velitel policie Michael Moore řekl, že muž střílel na pronásledující policisty ještě před obchodem a přitom byla zabita jedna žena. Není ale jasné, zda ji zasáhla střela útočníka nebo odvetná palba policistů. Šest lidí bylo převezeno do nemocnice, ale ani jedna z těchto osob nemá střelné zranění.

Proč muž začal po poledni střílet na svou babičku, policisté nevědí. Zasáhl ji sedmkrát a žena je nyní v kritickém stavu.