"Z dosud provedeného šetření vyplývá, že muž zemřel v noci na sobotu 30. června. Kriminalistům se podařilo získat záznam z průmyslové kamery instalované nedaleko místa, kde k události došlo," uvedla policejní mluvčí. V době, kdy mohl být muž napaden, procházela podle záznamu kolem dvojice, žena a muž vedoucí jízdní kolo. "Pro kriminalisty by tak mohli být důležitými svědky, kteří by výrazně mohli pomoci objasnění celého případu," doplnila mluvčí. Případní svědci se mohou obrátit na kteroukoli policejní služebnu či linku 158.

Tělo muže bylo nalezeno v sobotu 30. června ve výkopu na staveništi v ulici Předina. Policisté zjistili, že jde o pětapadesátiletého muže z Blanenska, který se pohyboval mezi bezdomovci. Pitva poté prokázala, že zemřel násilnou smrtí.

V Olomouckém kraji je to letos sedmý případ kvalifikovaný jako vražda nebo pokus o ni. Naposledy policisté obvinili třiašedesátiletého muže z pokusu o vraždu jeho známého na Olomoucku. Oběť byla podle kriminalistů podnájemníkem podezřelého, který ho napadl na dvoře svého rodinného domu. Loni se v regionu za celý rok stalo osm vražd a pokusů o ni, všechny kriminalisté objasnili.

ftv dr