Z Říhovy vraždy jsou obžalováni Robert Šulc, Pavel Malý a Vladimír Stratil. Podle spisu unesli Říhu z jeho domu ve Zloníně u Prahy 17. dubna 2003 a odvezli do penzionu v Josefově Dole na Jablonecku, kde ho podle obžaloby mučili, aby jim prozradil, kde jsou ukryté peníze z vytunelované kampeličky. Podle tvrzení jednoho svědka ho pálili letlampou a vrtali mu kolena vrtačkou. V mučení pokračovali na neznámém místě. Vyšetřovatelé došli k závěru, že na následky týrání a aplikace neznámé látky Říha zemřel. Jeho dům podle spisu následně prohledal obžalovaný Josef Pavelka s komplicem, zřejmě ale nic nenašli.

"Vina obžalovaných je prokázána výslechy utajených svědků a dalších. Prokazují skutkový děj tak, jak je popsán v obžalobě. Je to podloženo i listinnými důkazy," uvedla státní zástupkyně Jitka Tomsová.

Obhájce Oldřich Filip má opačný názor. "Není prokázáno, že se skutek stal, jak je popsáno v obžalobě," uvedl ve své závěrečné řeči. Podle něj je proces specifický tím, že neexistuje žádný přímý důkaz. "Všechno to jsou výpovědi založené na principu někdo něco od někoho slyšel," řekl. Podle něj chybí i základní důkaz, neboť se neví, zda a jak Říha zemřel. "Je to výjimečný případ, kdy je dovozováno jakou smrtí zemřel," dodal.

V případu figuruje větší množství utajených svědků, což obhájci při minulých líčeních kritizovali jako nedůvodné. "Žádným předpisem není jejich počet (utajených svědků) omezen," řekla dnes Tomsová. V tomto případě to bylo podle ní nutné, protože se svědkové báli vypovídat pod svojí identitou. Podle Filipa ale nikdo z utajených svědků u soudu neřekl, jaké reálné nebezpečí jim hrozí.

Zakladatel První pražské družstevní záložny Říha byl za vytunelovaní kampeličky pravomocně odsouzen v lednu 2004 k 11 letům vězení. Bývalému generálnímu řediteli kampeličky Petru Bubeníčkovi uložil soud devět let vězení. Podle soudů oba podvodem připravili 2930 členů záložny o 276 milionů Kč. Říha ale už v dubnu 2003 po propuštění z vazby zmizel a dlouho patřil k nejhledanějším Čechům v databázi Interpolu. Mělo se za to, že z republiky odjel po propuštění z vazby. Policie ale dospěla k závěru, že se chvíli po svém zmizení stal obětí únosu a vraždy. Jeden z utajených svědků u soudu vypověděl, že slyšel, že by snad mělo být Říhovo tělo pohřbeno někde v Březině či Doubravě.