Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V městečku zatkli všechny policisty: Kvůli vraždě politika (†64)

V mexickém městečku Ocampo byli zatčeni všichni policisté.
V mexickém městečku Ocampo byli zatčeni všichni policisté.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
25. června 2018
07:28

Kompletní obsazení policejního útvaru mexického městečka Ocampo se v neděli ocitlo ve vazbě federálních bezpečnostních složek. Důvodem pro zadržení 27 policistů bylo podezření z účasti na vraždě místního kandidáta na starostu, napsal zpravodajský web BBC.

Fernanda Ángelese Juáreze ve čtvrtek zastřelili neznámí pachatelé před jednou z jeho nemovitostí. Vražda 64letého muže představuje v mexickém státě Michoacán již třetí smrt politika za posledních přibližně deset dní. Během příprav na všeobecné volby konané v Mexiku 1. července zemřelo napříč jihoamerickou zemí už přes 100 politiků.

Policisty městečka Ocampo zadrželi příslušníci federálních sil v neděli v brzkých ranních hodinách. Tomu v sobotu předcházel pokus vzít do vazby místního vysoce postaveného úředníka Oscara Gonzáleze Garcíu, kterého prokurátoři obvinili z podílu na Ángelesově vraždě.

Federální pracovníci ale narazili na odpor místní bezpečnosti, a tak se následujícího dne vrátili s posilami a zadrželi jak Gonzáleze, tak jeho podřízené. Všichni nyní čelí obviněním z napojení na místní sítě organizovaného zločinu. Mexičané budou 1. července volit prezidenta a také členy obou komor parlamentu. Zároveň se bude rozhodovat o obsazení 3000 postů na regionální a komunální úrovni.

VIDEO: Brutální útok na Henryho (†36) zachytily kamery: Juraj (28) mu dal pěstí a kopl ho do hlavy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání