Radnice vesnice Surin na jihozápadě země, která trpěla nejvíce nájezdy Brita, který se operativně přesouval na kole, nakonec ztratila trpělivost a rozhodla se důkladně pročesat s pomocí četníků okolní hvozdy. Úkryt i s pachatelem našli pak poměrně rychle. V šikovně zamaskovaném stanu objevili bohaté zásoby, včetně ukradeného grilu, cenností, domácí výzdoby i moderní elektroniky - televize s baterií a přenosných počítači.

"Tento muž byl v britské armádě. Myslíme si, že využil svého vojenského výcviku, aby postavil toto tábořiště a schovával se," řekl kapitán četnictva Benjamin Duval deníku La Nouvelle République.

Starostka obce Claudie Meminová vyjádřila nad dopadením zloděje úlevu. I když muž zjevně nebyl žádný násilník, "děti a starší lidé se báli".

"Jeden pár byl vykraden hned osmkrát. Museli si do kuchyně instalovat mříže, protože pokaždé je 'vybílil', když si naplnili lednici. Určitě je musel sledovat," dodala.

Zloděj byl přitom už jednou dopaden, ale pak jej úřady vyšetřovaly na svobodě. K soudu, který jej v nepřítomnosti potrestal vězením, se o své vůli nedostavil. Nyní jej ve vazbě čeká soud i za krádeže, kterých se dopustil po rozsudku.