Nejvyšší soud rozhodl neveřejně už v únoru, zatím ale nezpřístupnil odůvodnění. Výsledek dovolacího řízení ČTK sdělil bez bližších podrobností Ivo Poštolka, místopředseda Okresního soudu v Kladně. Právě kladenský soud případ řešil jako první instance a posléze měl na starost doručování rozhodnutí Nejvyššího soudu.

Jelínek figuroval ještě v další kauze údajné korupce kolem někdejšího soudce Josefa Knotka, jenž také působil v Litoměřicích. Okresní soud v Jičíně Jelínkovi v prosinci nepravomocně uložil další podmíněný trest.

V Knotkově kauze původně padly přísnější tresty, do případu ale zasáhl Nejvyšší soud a nařídil jičínskému soudu, aby rozhodl znovu. To se projevilo i v Jelínkově kauze, kterou řešil kladenský soud.

Okresní soud v Kladně totiž původně Jelínkovi uložil 3,5 roku vězení nepodmíněně a Krajský soud v Praze verdikt o rok zmírnil. Když ale Nejvyšší soud zrušil předcházející rozhodnutí jičínského soudu v kauze kolem Knotka, bylo nutné pohlížet na Jelínka jako na netrestanou osobu a podle státního zástupce nepodmíněný trest nepřipadal v úvahu.