Zaměstnankyně IT firmy Michele Kelmanová se právě s kolegyní vracela z oběda, když za sebou uslyšely křik. Když se otočila, viděla těla odletující od automobilu, který se řítil jejich směrem. Instinktivně se přikrčila ke straně a zakryla si hlavu. Když se opět rozhlédla kolem, auto již projelo. "Moje kamarádka byla pryč. Nemohla jsem ji najít. Všude kolem byla těla," popsala deníku Globe and Mail. Její kolegyně se stala jednou z nejméně devíti smrtelných obětí řidiče dodávky.

Ačkoli policie zatím nesdělila, zda šlo o úmyslný čin, i další svědci jsou přesvědčeni, že se o nehodu nemohlo jednat. Řidič s dodávkou patřící jedné z autopůjčoven jel podle svědků po chodníku nejméně podél několika bloků.

"Porazil požární hydrant a jel pořád dál. Myslel jsem, že mu nefungují brzdy...Ale pak tam byla starší paní na autobusové zastávce. Viděla ho a snažila se mu uhnout, ale neměla štěstí. Srazil ji do přístřešku zastávky a rozbil sklo, které se na ni všechno vyvalilo," řekl listu Toronto Sun taxikář Agyeman Badu. "Když jsem jí přišel pomoci, byla celá pořezaná a v bezvědomí."

Stejně jak další svědci odhadl rychlost dodávky na 50 až 70 kilometrů, což bylo příliš na to, aby mohli lidé včas uprchnout. Ti, kterým se to poštěstilo, mnohdy vzápětí spěchali zpátky, aby pomáhali zraněným.

"Určitě jsem viděl alespoň pět nebo šest lidí, které pomáhali oživovat kolemjdoucí," řekl torontskému listu další ze svědků Phil Zullo. Podle policie bylo zraněno nejméně 16 lidí, někteří z nich jsou ve vážném stavu.