Na linku tísňového volání byl únik čpavku na stadionu ve čtvrti Zadní Vinohrady oznámen v 06:00. Hasiči našli místo úniku ve strojovně. "Zápach čpavku byl cítit zhruba sto metrů okolo stadionu," řekl ČTK mluvčí krajský hasičů Lukáš Marvan. Mimo provoz byl od rána kvůli zásahu aquapark, který je také v areálu.

Evakuován byl hotel Aréna ze sousedství stadionu. "Na místo byl povolán evakuační autobus hasičů ze stanice Louny, který evakuované odvezl do centra Chomutova. Počet evakuovaných je 116," uvedl Marvan. Mluvčí policie ČTK řekla, že lidé se po 9:00 mohli vrátit domů i do hotelu.

Na místo se dostavil technik, který zařízení ve strojovně montoval. Po zastavení úniku čpavku se stadion odvětral a informována o zásahu byla Česká inspekce životního prostředí. "Příčiny a okolnosti úniku čpavku vyšetřujeme," dodala.

Ve strojovně podle informace chomutovské radnice nedolehl ventil odolejování ledových ploch, proto čpavek unikl. Havárii likvidovali pracovníci firmy Kultura a sport ve spolupráci s hasiči. Z preventivních důvodů byli evakuováni obyvatelé ze čtyř domů ve Sluneční ulici, pracovníci a hosté hotelu Aréna a okolních sportovišť.

fir dr