GIBS muže zadržela na začátku února v Ústí nad Labem při přebírání fingovaného úplatku. Policie ihned poté řekla, že o jeho dalším osudu rozhodně krajský policejní ředitel poté, co se seznámí se spisem. Obviněný muž minulý týden u policie skončil. "Rozhodnutím ředitele krajského ředitelství byl zrušen pracovní poměr," uvedla Slámová. Podnět k vyšetřování dala právě krajská policie.

Čtyřiatřicetiletý muž, který za policii vykonával stavební dozor, podle GIBS od loňského podzimu do konce letošního ledna opakovaně žádal od stavební firmy hotovost. Společnost pracovala na zakázce za 1,5 milionu v budově policie v Mostě. "Z provedených důkazů je zřejmé, že občanský zaměstnanec si nejméně ve čtyřech případech řekl jednateli stavební společnosti o finanční hotovost pro svou osobní potřebu, přičemž úplatek vyžadoval pod pohrůžkou nepřevzetí stavby a hrozbou rostoucího penále za zpoždění dodání, které dosahovalo statisíců korun. Zároveň zástupci firmy vyhrožoval, že v případě nezaplacení nebudou jako firma v budoucnu vybráni do žádné nové stavební zakázky pro policii," uvedl už dříve mluvčí GIBS Ivo Mitáček. Muž si podle GIBS opakovaně řekl o částky do 20.000 korun.

Peníze si muž převzal při předstíraném převodu jako úplatek. "Zástupce stavební společnosti mu označené peníze předal na jedné z čerpacích stanic v Ústí nad Labem, kde byl muž také okamžitě zadržen," doplnil Mitáček.