Ještě před příjezdem záchranářů zemřeli 20. ledna večer jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka. Dvě ženy, dvacetiletá Němka a stejně stará Jihokorejka, později podlehly zraněním v nemocnici. Po požáru vyšetřili záchranáři 34 lidí. Při zásahu se zranili také dva hasiči, naštěstí jen lehce.

"V prošetřování případu není nic nového ke zveřejnění. Stále platí informace, které byly v minulosti uvolněny," řekl ČTK Daněk. Vyšetřovatelé tedy dále zjišťují, co bylo příčinou požáru, první informace hovořily o závadné klimatizaci. Podle hasičů na místě ale hořela celá vstupní hala hotelu, oheň se šířil i do vyšších pater po dřevěném obložení kolem schodiště.

Vyšetřovatel nechal vypracovat několik znaleckých posudků z oborů elektro a chemie. Chce také zprávu od vyšetřovatele hasičů. Podle právního zástupce vlastníka hotelu Václava Vlka měl hotel předpisy požární bezpečnosti v pořádku.

Čtyřhvězdičkový hotel Eurostars David patří k řetězci Eurostars Hotel Company, která je jednou ze tří značek španělské hotelové skupiny Hotusa. V roce 2006 byl celý zrekonstruován. V Praze má řetězec ještě další dva hotely, a to pětihvězdičkový Eurostars Thalia na Národní a tříhvězdičkový Exe City Park v Opletalově ulici.