Z oblasti v centru Londýna policie v nočních hodinách preventivně evakuovala na 1450 lidí z místního hotelu, nočního klubu a dalších podniků. Oblast byla uzavřena. Experti naměřili ve vzduchu vysoké koncentrace plynu. "V poslední době už se to párkrát stalo," řekl mluvčí hasičů. Mnohá potrubí v britském hlavním městě jsou podle něj zastaralá a jejich výměna se uskutečňuje postupně.

Po několika hodinách se podařilo objevit zdroj úniku plynu z potrubí v ulici Craven Street, v blízkosti známé londýnské tepny The Strand. Plynárenská společnost Cadent jej opravila a následně se otevřela obě uzavřená nádraží.

Noční evakuace oblíbeného klubu podle komentářů na sociálních sítí způsobila paniku. "Doslova chaos, lidé padali na schodech," citoval jeden z příspěvků server deníku The Daily Mirror. "Jakmile jsme od ochranky slyšeli slovo evakuace, všichni se snažili dostat ven co nejrychleji," napsal další návštěvník klubu Heaven.

Místní obyvatelé a lidé z hotelu byli evakuováni do hotelu Royal Horseguards v komplexu Whitehall Court.

Nádraží Charing Cross a Waterloo East byla znovu otevřena poté, co byla uzavřena celé dopoledne, informoval brzy odpoledne železniční dopravce Southeastern. Vlaky už nyní jezdí podle jízdního řádu. Uzavření dvou významných dopravních uzlů ale způsobilo v Londýně značné problémy, s nimiž se potýkali především lidé, kteří do metropole dojíždí do školy či za prací.

Uzavírky totiž způsobily přeplněnost ostatních nádraží, jako je například London Bridge, a společnost Southeastern informovala, že zavedla opatření na "kontrolu davů". Jenom stanicí Charing Cross loni prošlo denně odhadem na 81.000 cestujících.