Záchranáři vyšetřili po požáru 34 lidí, které hasiči vyvedli z hořící budovy. Dva lidi našli záchranáři bez známek života a další čtyři museli oživovat. V nemocnicích skončilo osm lidí, z toho dva v nich dál zůstávají.

Podle dřívějších informací mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové mezi zraněnými nebyli pacienti s popáleninami, ale převažovaly případy, kdy se lidé nadýchali kouře. Udušení kouřem bylo i příčinou smrti dvou mladých cizinek, které po požáru zemřely ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Oheň se v hotelu Eurostars David v pražské Náplavní ulici šířil do vyšších pater po dřevěném obložení kolem schodiště. Co bylo jeho příčinou, vyšetřovatelé dál zjišťují. První informace hovořila o závadě na klimatizaci, ve hře jsou ale všechny možnosti. Způsobenou škodu hasiči odhadli na více než 20 milionů korun.

Policie začala požár prověřovat pro podezření z trestného činu, nikdo ale zatím nebyl obviněn. Kriminalisté v dalších dnech potvrdí, nebo vyvrátí, zda byl trestný čin skutečně spáchán.

ktp rot