"Tvrzení stěžovatele vyvrátily kamerové záznamy, na nichž byl spolehlivě identifikován a z nichž bylo patrno, že stěžovatel ve třech případech byl na území České republiky při udávání padělaných bankovek," stojí v usnesení. Další dokazování označili ústavní soudci za nadbytečné, Stoklasa neuspěl ani s dalšími námitkami.

Komplic Štefan Blažek, jemuž justice vyměřila sedm let vězení, se už dříve s trestem smířil. Nepodal ani dovolání, ani ústavní stížnost.

Podle znalce byly vyrobené padělky velmi kvalitní. Měly většinu ochranných prvků.

Trestnou činnost oba muži páchali v letech 2010 až 2014. Padělatelská dílna sídlila na Slovensku, rozsudek zmiňuje nejčastěji Trnavu. Obžalované usvědčily odposlechy, domovní prohlídky či kamerové záznamy.

Blažek se Stoklasou dávali bankovky do oběhu na různých místech Moravy a Čech. Například nakupovali v supermarketech a nechávali si vracet pravé peníze. Množství bankovek se ale do oběhu dostalo také jinou, nezjištěnou cestou.

Rozsudek zmiňuje stovky bankovek v hodnotě 500 a 1000 korun. Blažek prý navíc Stoklasovi radil při padělání švýcarských franků.