Allen měl svou dceru zneužít před pětadvaceti lety, když jí bylo sedm let. Dylan nechápe, proč byla dlouhá léta "odvržená, považovaná za nevěrohodnou a ignorovaná". Obvinění její adoptivní matka Mia Farrowová zveřejnila už v roce 1992 v době, kdy se po 12 letech za dramatických okolností s Allenem rozcházeli.

Dylan údajně Allen sexuálně napadl téhož roku v domě Farrowové ve státě Connecticut. Hollywoodský filmař obvinění dlouhodobě odmítá, v minulosti ho vyšetřovala policie, ale obviněn nebyl, protože se žádný přečin neprokázal. Dnes jeho adoptivní dcera o jeho údajném chování poprvé promluvila před televizní kamerou.

Po loňském propuknutí aféry s hollywoodským producentem Harveyem Weinsteinem se ve Spojených státech přihlásily jako oběti sexuálního násilí desítky, ba stovky žen, které z útoku často obviňovaly známé filmaře, herce, novináře nebo politiky. Kampaň zvaná MeToo vyvolala ale i kritiku a stížnosti na kriminalizaci vstřícného vztahu mužů k ženám a odsuzování jejich přirozené dvornosti.

Od Allena se v poslední době odvrátila řada herců, kteří s ním spolupracovali na jeho filmech. Americko-francouzský herec Timothée Chalamet tento týden oznámil, že odevzdá na fond obětí sexuálního zneužívání výplatu za roli v Allenově filmu A Rainy Day in New York (Deštivý den v New Yorku), jehož natáčení skončilo na podzim. Od režiséra se distancovali herci Rebecca Hallová, Mira Sorvinová, Ellen Pageová, David Krumholtz a Griffin Newman.