Falešná jeptiška však pravděpodobně měla pomoc uvnitř, vysvětlil web keňského deníku Daily Nation. Záběry bezpečnostních kamer z místa činu ukazují, jak s lupičkou jeden ze zaměstnanců směnárny v poklidu odchází do zadní místnosti, kde otevírá sejf s valutami. Poté se bezvládně složí do židle, načež žena nakládá peníze do tašek a bez jakéhokoli spěchu odchází.

Pracovník směnárny podle zdroje Daily Nation vypověděl, že zlodějka mu něco stříkla do obličeje a on poté upadl do bezvědomí. Policie mu ale neuvěřila. "Člena obsluhy směnárny jsme zatkli, protože máme silné podezření, že s nimi (se zločinci) spolupracoval," řekl Cunnigham Suiyanka, velitel policie v bohaté čtvrti Karen na východě keňského hlavního města. Odkazoval při tom na další osobu, která se údajně v inkriminovaný moment vyskytovala ve směnárně.

"Rychlost incidentu zamotala vyšetřovatelům hlavu," napsal zpravodajský web BBC. Loupež trvala jen několik minut a dva hlídači, kteří objekt střežili, policii řekli, že akci nezpozorovali, protože nedošlo k žádnému rozruchu.