"Na základě vyžádaného znaleckého posudku byla škoda stanovena na téměř 632.000 korun. Na základě provedeného šetření, prověření všech okolností a souvislostí a také výsledků odborného vyjádření k příčinám požáru probíhalo ve věci zkrácené přípravné řízení, ve kterém policisté sdělili pětatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci," uvedla policejní mluvčí.

Příčiny požáru vyšetřovali také hasiči. Už od počátku přitom nevylučovali možnost úmyslného založení požáru. "Spis o požáru byl předán policii s podezřením na úmyslné zapálení," potvrdila ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Rozsáhlý požár zachvátil rodinný dům v části obce Norberčany ve Staré Libavé vpodvečer v neděli 15. října. Oheň likvidovalo osm hasičských jednotek ze dvou krajů. "Požár zcela zachvátil objekt o rozměrech zhruba 20 krát deset metrů," uvedl tehdy mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Poškozena byla obytná část a také střecha rodinného domku. Při požáru nebyl nikdo zraněn, obyvatelé stihli dům včas opustit. Původně byla škoda předběžně vyčíslena na 800.000 korun, znaleckými posudky se poté o něco snížila.