Příbuzní obětí podle webu agentury Interpressnews řekli, že osm těl bylo nalezeno ve výtahu, dvě v tělocvičně a jedno v bazénu. Všichni mrtví byli muži.

"Osm mužů našli ve výtahu. Od zdravotnického personálu víme, že žádný nebyl spálený, všichni se udusili kouřem. Víme taky, že v hotelu kvůli požáru vypnuli elektrický proud. Proto se výtah zastavil a lidé z něj nemohli ven," citovala agentura příbuzné.

Podle zdrojů Interpressnews bylo hospitalizováno celkem 21 osob kvůli problémům s dýcháním způsobeným kouřem. Propuštěno už bylo 13 z nich, a v nemocnici tak nyní zůstává osm postižených. Jde o tři Gruzínce, z nichž jeden je hasič, čtyři Turky a jednoho občana Izraele.

Oheň propukl z dosud nezjištěných příčin kolem 20:00 místního času (17:00 SEČ) a uhašen byl po několika hodinách. Podle ministra vnitra Giorgiho Gacharii bylo do boje s plameny nasazeno 120 hasičů se 17 vozy. Kromě toho na místě zasahovalo na 200 záchranářů.

Gacharia novinářům také řekl, že požár vypukl ve čtvrtém patře budovy. "Bohužel jediné schodiště bylo plné kouře a lidé uvízli v sedmém patře," sdělil a dodal, že k vyproštění hostů hotelu musela být použita hasičská auta s výsuvnými žebříky.

Server Civil.ge k tomu poznamenal, že evakuace trvala do téměř jedné hodiny po půlnoci místního času.

V době požáru v hotelu pobývalo mimo jiné i dvacet účastnic soutěže královny krásy Miss Gruzie. Žádné z nich se nic nestalo, ujistila v gruzínské televizi ředitelka agentury, která soutěž organizuje. Akce se měla konat dnes, ale byla odložena.