Muži čelí obvinění z obchodování s lidmi, kuplířství, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte. Čtyřem z nich v případě odsouzení hrozí až 12 let vězení, zbývajícím dvěma pak o něco nižší trest.

Obvinění podle Ibeheje nejméně od roku 2015 v Česku, ale i v zahraničí "zprostředkovávali k poskytování sexuálních služeb za úplatu muže ve věku od 18 do 25 let a chlapce mladší 18 let".

Podle policistů skupina nabízela sexuální služby zmíněných prostitutů především v nočním klubu v centru hlavního města, ze kterého je museli klienti vyplatit a poté si je mohli odvést například do hotelů. Část obviněných podle zjištění kriminalistů organizovala prostituci i v zahraničí, konkrétně ve Švýcarsku. Někteří z obviněných pak údajně zajišťovali mladistvé i zletilé muže k sexuálním službám účastníkům "večírků", které se konaly především v hotelových pokojích na různých místech Česka.

"Obviněným přitom mělo být známo, že někteří chlapci v té době ještě nedosáhli věku 18 let," uvedl mluvčí. Doplnil, že hlavním organizátorem této činnosti byl dvaapadesátiletý Švýcar. Dva obvinění skončili ve vazbě.