Salvatore "Toto" Riina byl po nedávné operaci v bezvědomí, den před smrtí dosáhl 87 let. Třebaže jej italská justice odsoudila k 26 trestům doživotí a posledních 24 let strávil za mřížemi, stále byl považován za hlavu sicilské mafie.

Na corleonském hřbitově v ulici Via Guardia spočine Riina ve společnosti dalších exponentů mafie. Leží tam mimo jiné Luciano Liggio, který vedl místní klan před Riinou a který zemřel ve vězení v roce 1993. Nachází se zde i hrob jeho předchůdce, lékaře Michela Navarry, jehož Liggio v roce 1958 zabil.

Z corleonské mafie Riina učinil na Sicílii dominantní klan, který vydělával zejména na obchodu s drogami. Muž nevelkého vzrůstu s přezdívkou Bestie byl údajně zodpovědný za 150 vražd spáchaných v 80. a 90. letech, část z nich prý provedl sám.

Mezi jeho oběťmi byli i soudci Giovanni Falcone a Paolo Borsellino, kteří byli známí svým důrazným postupem proti organizovanému zločinu. Oba byli zavražděni při bombových útocích v roce 1992, v rozmezí dvou měsíců. Tyto akce se ale nakonec obrátily proti mafii, neboť přiměly italské úřady zintenzivnit boj se sicilskou mafií Cosa nostra.