"Rozsudek ještě není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou," řekla mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Soud udělil souzenému cizinci trest pod spodní hranicí trestní sazby, která je stanovena na 12 let. "Soud shledal, že existují pro tento krok zvláštní okolnosti. Přihlédl k postoji obžalovaného i k tomu, že dosud žil v Česku bezúhonným životem. Případ bere jako ojedinělý exces," uvedla Olšarová.

Podle rozsudku byla motivem vraždy žárlivost a pocit ponížení, když obžalovaný zjistil, že jej podvádí manželka s mužem, kterému pronajal bistro. Na soka v lásce si počkal právě v bistru Turecký kebab v Krnově. Vstoupil do něj zadním vchodem. Před tím se ještě vyzbrojil nožem a dřevěným hranolem. Egypťana napadl nejdříve dřevem a pak jej během následující potyčky několikrát zranil nožem. Celkem mu způsobil osm bodných či řezných ran. Napadený utrpěl těžká poranění a zachránil jej rychlý zásah záchranářů.

Obžalovaný se k útoku přiznal. Popřel jen, že by chtěl zabíjet. Tvrdí, že známého chtěl jen zbít a z podniku vyhodit. Této verzi ale soud neuvěřil a shledal obžalovaného vinným z pokusu o vraždu.