Výsledek dovolacího řízení ČTK sdělila mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová. Nejvyšší soud ještě odůvodnění nezveřejnil. Jako poslední mimořádný opravný prostředek zbývá Přívarovi ústavní stížnost.

Krajský soud původně vyměřil Přívarovi sedmiletý trest, odvolací Vrchní soud v Olomouci přidal ještě rok navíc. Dopustil se vydírání, výtržnictví a podle vrchního soudu také týrání osoby žijící ve společném obydlí. Muž závislý na drogách se doznal ke svému činu pouze částečně.

Podle znalců žena čelila mučivým útrapám a týrání jí způsobilo posttraumatickou stresovou poruchu. Přívarovy útoky se stupňovaly. Zpočátku podle rozsudku bil družku zhruba jednou týdne, poté téměř denně. V květnu 2015 jí zlomil dvě žebra, o dva měsíce později ji při opakovaných úderech do hlavy zlomil nos.

Vše podle rozsudku vyvrcholilo na začátku října 2015 v Jihlavě. Přívara ženu oblečenou pouze do spodního prádla nejprve několikrát udeřil pěstí do obličeje a poté po ní hodil mobilem, který jí rozrazil obočí. Poté ženu zbičoval kabelem od nabíječky a odvlekl ji k řece Jihlavě, kde ji donutil se svléknout a zůstat 20 minut ve studené vodě. Sám nakonec zavolal záchrannou službu. Partnerka utrpěla otřes mozku, ale i četné zhmožděniny, byla vyčerpaná a podchlazená.