Odsouzený podal dovolání v září k Městskému soudu v Praze, který tento měsíc předal jeho podnět spolu se spisem do Brna k Nejvyššímu soudu, zjistila ČTK z databáze InfoSoud.

Virgulák podle pravomocného rozsudku vraždil tak, že se nechal odvézt na odlehlé místo, kde nic netušícího taxikáře popravil střelbou zezadu do hlavy a okradl ho. První řidič zemřel v lednu 2014, a to zřejmě na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Pachatel pak tělo dvaačtyřicetiletého muže odvezl zpátky do centra Prahy a nechal ho v autě. Další dvě vraždy přidal v dubnu téhož roku, a to v rozpětí pouhých tří hodin. Těla šedesátiletého a pětadvacetiletého muže zanechal na cyklostezce u Uhříněvsi.

V autech zavražděných taxikářů byly Virgulákovy pachové stopy. Všechny tři skutky spojuje také stejný typ zbraně. Virgulák, jenž byl v minulosti dvacetkrát soudně trestán za krádeže, měl navíc u sebe peněženku jedné z obětí. Hájil se tím, že ji našel.

"Já jsem ty taxikáře v životě neviděl, až na pitevních stolech ve spisech. Taxi jsem nevyužíval, neměl jsem k tomu finanční prostředky. Se zbraněma manipulovat neumím," tvrdil u pražského soudu Virgulák. Jeho advokát Michal Stupka označil rozsudek za nespravedlivý a předem avizoval, že dovolání podá. Zpochybnil mimo jiné nestrannost autora posudku k pachovým stopám.