"Došlo k dalšímu útoku. Dvanáct policistů bylo zabito. Po útočnících pátráme," sdělil Bazoum agentuře AFP.

Ozbrojenci na policejní stanici ve městě Ayorou - které leží nedaleko hranic s Mali, zhruba 200 kilometrů severozápadně od nigerské metropole Niamey - zaútočili za úsvitu. Přijeli v pěti vozech a poté, co na místo dorazila vojenská posila, se dali na útěk. S sebou odvezli i tři policejní vozy, uvedl nigerský bezpečnostní zdroj.

U severozápadní hranice Nigeru s Mali dochází často k útokům islamistických skupin. Na počátku října při jednom z nich zemřeli čtyři američtí a čtyři nigerští vojáci.

Za podobnými akcemi často stojí nigerijská teroristická organizace Boko Haram. Tato islamistická skupina terorizuje především severovýchod Nigérie a příhraniční oblasti okolních států.

Během více než sedmiletého povstání, jehož cílem je vytvořit v regionu stát s přísnými islámskými pravidly, připravila o život více než 20.000 lidí a přes dva miliony přinutila opustit domovy. Začátkem roku 2015 Boko Haram ovládala území o velikosti Belgie, od té doby ale o značnou část zase přišla při bojích s vládními silami.