Pořadatelé neohlášené akce do areálu, v němž se pořádají dětské tábory, přijeli v pátek a v noci hlasitou hudbou obtěžovali obyvatele nedalekých obcí. V sobotu ráno starosta Skřipova Radim Čech technoparty ohlásil policii. "Obrátili se na mě lidé z Jakubčovic, kde byla hudba slyšet nejvíce. Právě tímto sběrem byly reproduktory natočené," řekl Čech ČTK.

Policisté z nedalekého Hradce nad Moravicí v areálu našli šest odstavených automobilů. "U nich stála elektrocentrála, kompletní hudební aparatura s reproduktory, které vydávaly silný dunivý zvuk," uvedl mluvčí. Na místě byly dvě desítky lidí. K pořádání se ale nikdo nepřihlásil. Další na místo podle policie mířili.

"Zodpovědný zaměstnanec Městských lesů Opava uvedl, že hudební produkce se koná na jejich pozemku, nebyla dopředu nahlášena ani povolena, a požádal přítomné policisty o její ukončení," řekl Černohorský. Uvedl také, že žádná škoda na majetku nevznikla. Potvrdil to i organizátor dětských letních táborů.

Přítomní nakonec po dohodě s policií hudební produkci ukončili, reprosoustavu demontovali a do večera areál opustili. Policisté nyní zjišťují, kdo z přítomných akci pořádal. "Pokud jej najdeme, bude se záležitost pravděpodobně řešit jako přestupek," řekl Černohorský.