Myslivec byl podle horských záchranářů na čekané u lovecké chaty pod Králickým Sněžníkem. Do oblasti se vydala skupina myslivců odpoledne s tím, že po setmění lov ukončí. "Když se však jeden z nich na smluvené místo nedostavil, šli se podívat na jemu přidělený posed. Tam ale nebyl a telefon nebral, tak se i po tmě pustili do hledání," uvedl Klimeš.

Kolem půlnoci se myslivci obrátili na policii, která požádala o pomoc horské záchranáře z Dolní Moravy, kteří do terénu vyrazili pěšky a na čtyřkolkách. Pátrání pokračovalo do 03:00 bez výsledku. Poté na místo dorazil policejní vrtulník, který prohledával lokality nad horami do 04:30. "V tu dobu jsme zachytili obraz možného těla, takže jsem pátrače na zemi navedl na místo," uvedl Klimeš. Na místě záchranáři zjistili, že obraz teplého těla patřil jelenovi a myslivec leží nedaleko něj. V zatepleném kabátě a kalhotách jej termovize zachytila slaběji.

Nalezený muž nejevil známky života. "Neměl žádné viditelné poranění, kromě lehce odřené tváře. Když pak dorazil lékař, konstatoval smrt. Pak vše začali vyšetřovat policisté," dodal Klimeš.

Podle šumperské policejní mluvčí Terezy Neubauerové si muž se svými kamarády pronajal chatu Babuši a vyrazili na lov jelena. Do pátrání se složky pustily poté, co myslivec nedorazil v domluvený čas zpět na chatu. "Po pěti hodinách pátrání objevil vrtulník již mrtvého myslivce v lokalitě Souš. Ke zjištění příčiny úmrtí muže policisté nařídili soudní pitvu," řekla ČTK policejní mluvčí.

Pro jesenickou horskou službu to byla několikátá pátrací akce za poslední dny. V horách hledali zbloudilé turisty a houbaře a v neděli pátrali po sedmdesátiletém muži, který se ztratil v lese na Šumpersku v okolí motorestu Skřítek. Horští záchranáři ho našli živého a bez větší zdravotní újmy v pondělí.