"Jsem rád, že to tak dopadlo. Byla ukončena jedna nešťastná etapa," řekl Šabršula televizi. Podle jeho právního zástupce musí policejní prezidium vrátit Šabršulu do funkce. "My se k této záležitosti nebudeme vyjadřovat do doby, než budeme mít k dispozici rozsudek v písemné podobě," uvedla mluvčí prezidia Iveta Skupien.

Policisté našli Šabršulu v dubnu 2014 spícího za volantem v části Luhačovic Polichno na Zlínsku. Šabršula popřel, že vůz odstavený částečně v silnici řídil, dechovou zkoušku i krevní testy na alkohol ale odmítl. Policisté našli vedoucího územního odboru policie v autě poté, co je svědek upozornil na kličkující auto. Navíc na něm bylo uražené venkovní zpětné zrcátko na straně řidiče.

Šabršula tvrdil, že byl jen spolujezdec a že auto řídila žena, jemu blízká osoba. Uvedl, že se s ženou nepohodl. Řidička prý poté zastavila vozidlo a odešla z něj. Šabršula si prý na místo řidiče přesedl poté, když zjistil, že automobil má rozbité zrcátko. Podle rozhodnutí soudu se tuto verzi nepodařilo vyvrátit.