Nehoda se stala u města Muzaffarnagar, které leží asi sto kilometrů severně od metropole Dillí. Šest vagónů sjelo z kolejí, ukázaly záběry místní televize. Příčina neštěstí zatím není známa.

Zraněné záchranáři odvezli do přilehlé nemocnice. Podle AP je stav většiny z nich stabilizovaný.

Místní televize přinášely chaotických scén z místa neštěstí, kde se záchranáři snažili najít zraněné uprostřed davů přihlížejících. "Máme problémy s vyprošťováním raněných a čekáme, až dorazí autogeny. Je také již příliš velká tma na rozsáhlou záchranou operaci," řekl indickým televizím představitel místní policie Adžaj Pándej.

Na místo dorazili i dva ministři svazového státu Uttarpradéš, napsal server listu Times of India. Podle něj již ministr pro železnice slíbil odškodnění pro oběti a pozůstalé. Lítost nad neštěstím vyjádřil na twitteru i indický premiér Naréndra Módí.

Nehody na železnici jsou v Indii častým jevem. Loni v listopadu zemřelo v Uttarpradéš při jiném vlakovém neštěstí téměř 150 lidí. Indie má čtvrtou nejrozsáhlejší železniční síť na světě. V důsledku nízkých investic v posledních desetiletích a rostoucí poptávky využívají přeplněné indické vlaky zastaralou a poruchovou infrastrukturu.