"Provozovatelé nelegálního hazardu jsou zřejmě nepoučitelní, ale podobné razie budou na území hlavního města intenzivně probíhat i nadále," sdělila Kurková. Za nelegální hazard hrozí pokuta až ve výši 50 milionů korun a zabavení vybavení herny. V Modřanech kromě automatů, klíčů, čipových karet a žetonů celníci zabavili také 30.000 korun.

Začátkem srpna celníci zasahovali podruhé v herně na Praze 5. V dubnu z této herny odvezli 18 nelegálních automatů a v srpnu zde objevili dalších 11 automatů bez povolení. Provozovatel se snažil zabránit odhalení podvodu tím, že v místnosti u vstupu byly jen legální přístroje. Ty nelegální umístil do prostoru, kam měli přístup jen někteří hráči.

Mezi časté finty, kterými se provozovatelé snaží obcházet zákon, také patří vydávání herny za hráčský klub nebo dobročinný spolek, kde každý hráč má svoji členskou kartu. Celníci takovou hernu v březnu odhalili v pražských Dejvicích. Zabavili zde 25 automatů, elektromechanickou ruletu, stoly pro karetní hry a přes 125.000 korun v hotovosti.

Letos v Praze celníci zadrželi celkem 260 automatů, deset stolů pro hazardní hry, šest rulet a přes dva miliony korun v hotovosti.