Incident se odehrál ve městě Hilversumu, které leží asi 20 kilometrů jihovýchodně od Amsterodamu. Podle nizozemského tisku muž ozbrojený nožem nejprve ohrožoval ženu na ulici před budovou, posléze ji donutil, aby s ním do domu vešla.

Žena je podle listu De Telegraaf zaměstnankyni rádia. Zda se s mužem, který ji napadl, zná, není jasné. Recepční budovy serveru NOS řekla, že muž mluvil lámanou nizozemštinou a chtěl mluvit s někým ze CNN.

Policisté budovu rádia obklíčili a vyslali do ní vyjednavače. Zhruba kolem 9:30 SELČ se jim ale podařilo muže zadržet a ženu osvobodit. Žena je v péči zdravotníků, podle prvotních informací ale není zraněná.

Hudební stanice 3FM, která je součástí veřejnoprávního nizozemského rozhlasu NOP, své vysílání po celou dobu zadržování rukojmí nepřerušila.

Incident se odehrál krátce poté, co stanici ve středu zřejmě kvůli lepší nabídce opustil jeden z nejpopulárnějších moderátorů DJ Giel Beelen, který se z vysílání 3FM posluchačům hlásil 19 let, informovala agentura Reuters. Zda s tím dnešní události nějak souvisí, není jasné.