"Ze suterénu se oheň po plastovém zakrytí lešení rozšířil do vyšších pater. Celý hotel je zakouřený, provádíme evakuaci," uvedl večer Kavka. Zhruba po půl hodině oznámil, že požár je už pod kontrolou.

Hotel je z přední strany orientovaný na náměstí, vzadu sousedí s Františkánskou zahradou. Hotel nechal postavit pražský kavárník a provozovatel slavné cukrárny Karel Juliš. Architektem funkcionalistické stavby, která je zapsaná na seznam kulturních památek, byl Pavel Janák. Po únoru 1948 byl hotel znárodněn a přejmenován na Tatran. Po roce 1989 ho získala zpátky rodina Karla Juliše. "Noví vlastníci chtěli provést pouze dílčí opravy a podnik dále provozovat, průzkumy ale ukázaly, že stavba je ve špatném stavu a celková rekonstrukce je nevyhnutelná. Na to, ale Julišovi neměli dostatek peněz, a rozhodli se proto hotel prodat," uvádí se na webu hotelu. V letech 1998 až 2003 prošla budova rozsáhlou rekonstrukcí a poté se znovu otevřela turistům.

Hosté byli evakuováni za deště, někteří zůstali v hale, jiní čekali před hotelem nebo se přesunuli do okolních restaurací. "O hosty hotelu se postará majitel, hasiči postupně pouští hosty do svých pokojů pro osobní věci," dodal okolo 22:30 Kavka na twitteru.