K požáru v části obce s názvem Makov vyjeli hasiči v pátek kolem čtvrté hodiny ranní. Sklad sena zasáhly plameny v plném rozsahu. V blízké Vlásenici zřídili hasiči čerpací stanoviště, na místo vodu dovážejí kyvadlově cisternami.

"Hasiči objevili ve skladu větší množství dusíkatých hnojiv. Jednalo se pravděpodobně o ledek, a to v množství deset tun. Veškerý zásah hasičů pak musel být veden v dýchací technice," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Řešit museli i rozšíření požáru na střechu, únik kontaminované vody, která vytékala do kanalizace, zásah zkomplikoval požár jednoho z nakladačů, jemuž začal hořet po technické závadě motor.

"Pořád se dokončují hasební a likvidační práce. Celé to vyskladnili, je to rozložené na ploše dvou hektarů, postupně dohašují a likvidují ohniska," řekl Hošna.

Na místě zasahovali a zasahují profesionální hasiči z Tábora i s výškovou technikou, dobrovolné jednotky obcí Jistebnice, Opařany, Chyšky - Květuš, Chotoviny, Zbiroh, Milevsko, Tábor a Chyšky.