Obvodní soud pro Prahu 3 pětici vedle podmínek uložil také povinnost uhradit v rámci jejích možností část způsobené škody. Státu navíc propadly dva mobilní telefony, kterými skupinka svou akci natáčela.

Hanlivé nápisy se v noci na 24. dubna 2016 objevily ve vestibulu metra na Karlově náměstí a na šesti podnicích zapojených do tehdejší vládní kampaně HateFree, která bojovala proti projevům rasové i jiné nesnášenlivosti ve společnosti. Terčem vandalů se staly například firmy na náměstí Jiřího z Poděbrad a ve Francouzské a Vinohradské ulici. Pachatelé na výlohy či fasády domů nasprejovali mimo jiné hesla "Smrt HateFree", "Anti-Antifa", "Uprchlíci táhněte" anebo "Klinika hoří" - v narážce na zapálení sociálního centra, které podporuje migranty.

Soud uznal čtyři z pěti obžalovaných vinnými nejen z poškození cizí věci, ale také z projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Na provozovny totiž namalovali neonacistické symboly.

Nejdelší zkušební dobu - 3,5 roku - vyměřil soud k devítiměsíční podmínce obviněnému, který už byl v jiné věci potrestán za vyhrožování. Muž také musí zaplatit 20.000 korun jako peněžitý trest a odevzdat stovku svých samolepek s protilevicovými nápisy.