Policisté přijali na tísňové lince oznámení z kasina ve Folmavě, že je tam agresivní žena, která napadá hosty a rozkopává odpadkové koše. Cizinka s dalšími lidmi stála před kasinem a domáhala se vstupu dovnitř. "Policisté se jí v tom snažili zabránit, ale ona na ně začala útočit pěstmi, kopala do nich a plivala na ně. Policisté použili donucovací prostředky a odvedli ženu do služebního vozidla," uvedla mluvčí. Dechová zkouška ukázala 1,41 promile alkoholu.

Cizinec pak chtěl ženu z vozidla vysvobodit. Tloukl do kapoty služebního vozu pěstmi, vyvrátil dveře a napadal policisty. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. "Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou stíháni vazebně. Hrozí jim až čtyřletý trest odnětí svobody," dodala.

Podobná událost se stala v sobotu odpoledne na plzeňském hlavním nádraží. Dvaatřicetiletý opilý Němec demoloval zařízení mezinárodního rychlíku směřujícího z Mnichova do Prahy. V Plzni na něj čekaly dvě policejní hlídky. Při ničení se poranil o rozbité okno a musel být ošetřen na poliklinice. Choval se agresivně k policistům, kteří mu nasadili pouta a odvezli ho po ošetření na protialkoholní záchytnou stanici. Škody na vagonu zatím nebyly vyčíslené, rychlík nabral 40 minut zpoždění.