Na chlapce spadly v opuštěném domě desetimetrové betonové stropní překlady, neštěstí se stalo loni v první polovině října. Podle zjištění policie chlapci v objektu házeli úlomky cihel do obvodového zdiva. "Po poškození meziokenního pilíře pak došlo k oslabení nosné zdi, pádu stropní konstrukce a zavalení obou chlapců," uvedl Zámečník. Doplnil, že objekt byl ve špatném stavu už delší dobu a strop mohl spadnout kdykoliv. "Z hlediska trestní odpovědnosti obou chlapců se tedy nepodařilo zjistit, že by některý z nich naplnil znaky některého trestného činu," uvedl mluvčí.

Policie prověřovala i případnou míru zavinění likvidátora zaniklé společnosti, které objekt patřil. Ani v tomto případě neshledala pochybení, likvidátor podle policie jednal tak, jak mu ukládá zákon. "Mezi jednáním likvidátora a následkem neexistuje příčinná souvislost z hlediska naplnění znaků skutkové podstaty trestného činu," dodal mluvčí.

Policie věc vyšetřovala pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.