Pacovský je strýcem soudce, který rozhodoval v Rathově kauze údajného braní úplatků za ovlivňování zakázek Středočeského kraje. Rathovi soud nepravomocně uložil 8,5 roku vězení, rozsudek později zrušil odvolací soud.

Rath v květnu 2015 u soudu tvrdil, že vypověděl plnou moc svým předchozím právníkům Adamu Černému a Romanu Jelínkovi a že se s Pacovským sešel a podepsal s ním plnou moc o zastupování. Pacovský ale v den jednání zaslal Krajskému soudu v Praze e-mail, kde uvedl, že plnou moc Rathovi obratem vypověděl. Domníval se prý, že má exposlance zastupovat v jiné kauze, případ měl totiž kvůli rozdělení kauzy novou spisovou značku. Poté advokát v několika médiích uvedl, že ho Rath a jeho advokáti obelhali.

Oba muži se neshodnou na tom, kdo jejich schůzku inicioval. Zatímco Rath tvrdí, že ho oslovil Pacovský přes jejich společného známého a bývalého senátora Vladimíra Drymla, advokát uvedl, že schůzku inicioval Rath. Podle soudce Martina Trepky to ale zatím z předložených důkazů nevyplývá. Pacovského proto dnes Trepka vyzval, aby svou verzi událostí prokázal. Má také doložit, že Ratha i jeho obhájce informoval o tom, že plnou moc exhejtmanovi vypověděl.

Rath má na druhou stranu předložit SMS zprávy, které si údajně Dryml s Pacovským psal. Jeho zástupkyně dnes sice soudu přepis zpráv soudu dala, nebyl ale ověřený. Rath také musí vysvětlit, na základě jakých kritérií požaduje 100.000 korun.

Podle České advokátní komory se Pacovský dopustil kárného provinění tím, že Rathovi vypověděl plnou moc, aniž toto vypovězení opřel o zákonný důvod. Následně se nedostavil ani k hlavnímu líčení. Za tento postup mu ČAK loni v lednu uložila pokutu 15.000 korun.

Nepravomocný rozsudek, kterým byl Rath uznán vinným z přijímání úplatků, zrušil loni v říjnu odvolací soud. Proti rozhodnutí podal ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) stížnost, kterou se bude na přelomu května a června zabývat Nejvyšší soud v Brně.