Asi 50 gangsterů zaútočilo na sídlo bezpečnostní firmy Prosegur, v jejímž trezoru byly ukryty desítky milionů dolarů. Podle paraguayské policie použili při loupeži ve městě Ciudad del Este poblíž hranice několik opancéřovaných vozidel, granáty a další výbušniny, s jejichž pomocí v noci na pondělí pronikli do trezoru. Podle nepotvrzených informací paraguayských a brazilských médií si odnesli až 40 milionů dolarů. Přesné množství ukradených peněz brazilská policie oznámí v pátek, oznámil během dnešní tiskové konference policejní inspektor Fabiano Bordignon.

Během loupeže se strhla přestřelka s místní policií, která trvala téměř tři hodiny. Během ní zemřel jeden strážce zákona a tři lidé byli zraněni. Zločincům se pak podařilo prchnout přes hranice do Brazílie, kde v pondělí začal velký policejní hon.

Nejméně tři ze zločinců byli zastřeleni a devět dalších bylo zadrženo na různých místech brazilského státu Paraná, který sousedí s Paraguayí. Policie při pronásledování objevila tašku s částí lupu, v níž byly svazky stodolarových bankovek a nespecifikovaný obnos v brazilské měně. Policie lupičům rovněž zabavila šest útočných pušek, náboje, sedm aut, dvě lodě a výbušniny.

Podle nejmenovaného policejního zdroje listu ABC jsou zločinci členy gangu Primeiro Comando da Capital, což je jedna z nejaktivnějších zločineckých skupin v Brazílii původem z nejlidnatějšího města Sao Paulo.