Třiašedesátiletému řidiči Bohumilu Vimerovi hrozilo až osm let vězení. Jako polehčující okolnost soudce uvedl částečné doznání šoféra a jeho dosavadní bezproblémové působení v tomto povolání.

Nehoda se stala před více než rokem na silnici I/17 mezi Louny a hlavním městem v místě zúžení ve směru na Prahu. Výpis z tachografu podle znalce ukázal, že řidič jel v době nehody rychlostí zhruba 98 kilometrů v hodině v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost 60 kilometrů v hodině. Autobus dostal smyk a převrátil se na bok. Řidič se hájil tím, že silnice byla v době nehody namrzlá a nebyla posypaná. Obhájce dnes řekl, že šlo o hrubé zanedbání Správy a údržby silnic Ústeckého kraje a navrhoval pro svého klienta zproštění viny.

Soudce se v rozsudku ztotožnil s návrhem státního zástupce. "Nebyl to trest přísný, ale jednalo se o slušného řidiče, od nehody už uplynula doba jednoho roku. Nepodmíněný trest by byl přísný a krutý pro obžalovaného, proto jsem zvolil podmíněný trest a trest zákazu činnosti. Myslím, že s tím může být spokojený, i když následky nehody byly velmi vážné," řekl státní zástupce Jindřich Koželuh. Vimer se k rozsudku nevyjádřil.

Děti z Vejprt na Chomutovsku jely na školní výlet do Prahy. Těžká zranění utrpěli tři školáci, dalších 29 bylo zraněno lehce stejně jako tři učitelé a řidič. Ve voze nebyly bezpečnostní pásy. Nároky poškozených na náhradu škody soud nepřipustil, protože řidič nehodu způsobil jako zaměstnanec. Poškození se proto musí obrátit na jeho zaměstnavatele.