"Muže jsme obvinili z několika sexuálně motivovaných trestných činů. Trestné činnosti se dopouštěl u dětí ve věku 15 až 18 let, v jednom případě šlo o dítě mladší 15 let," řekl ČTK mluvčí novojičínské policie Petr Směták. Dodal, že ve vězení může strávit až deset let.

Děti údajně zneužíval v posledních dvou letech. Co přesně se za zdmi střediska odehrávalo, policisté zjišťují. "S ohledem na osobu pachatele, druh trestné činnosti a věk poškozených dětí nemůžeme v současné době sdělit podrobnější informace," řekl Směták.

Starosta města uvedl, že obviněný ve středisku pracoval od roku 2005 a od roku 2013 organizaci vedl. "Je to pro nás brutální šok," řekl Dvořák. Dodal, že se o situaci dozvěděl v pondělí odpoledne, když jej navštívili kriminalisté v souvislosti s domovní prohlídkou. "Už v úterý jsem vedením pověřil dosavadního zástupce ředitele. Středisko musí fungovat. Dochází do něj stovky dětí," doplnil. Dodal, že se po celou dobu Jakůbkova působení neobjevil žádný náznak, že by některé z dětí obtěžoval.