První oběť zastihl pachatel kolem 17:30 na silnici č. 105 při cestě z Netvořic do Tuchyně. Třiapadesátiletou ženu začal ohrožovat střelnou zbraní a chtěl po ní peníze. Přepadená se zachovala duchapřítomně a snažila se zastavit některé z projíždějících aut. Jeden z řidičů ji naložil a odvezl domů. Pachatel z místa odešel směrem k Netvořicím.

Kolem 21:30 se stal podobný případ v Benešově. Na křižovatce Purkyňovy a Sukovy ulice oslovil neznámý muž šedesátiletou ženu. V ruce držel střelnou zbraň a stejně jako v prvním případě požadoval peníze. Ani tentokrát ale nebyl úspěšný. Z místa proto odešel Purkyňovou ulicí směrem k ulici Máchově.

Pachateli bylo kolem 20 let a měřil 170 až 175 centimetrů. Na sobě měl tepláky a světlešedou mikinu. Téměř celý obličej měl zakrytý červeným šátkem s bíločerným vzorem, na očích měl sluneční brýle s úzkými kovovými obroučkami, takzvané zrcadlovky, a na hlavě měl kapuci. Po celou dobu mluvil tiše, nechoval se agresivně, byl spíše nejistý. V ruce držel menší střelnou zbraň stříbrné barvy s černou rukojetí.

Policie hledá svědky a přijme jakékoliv poznatky k oběma případům na kterékoliv služebně nebo lince 158. Zároveň varuje zejména starší ženy, aby se měly na pozoru, protože pachatel by mohl podobný čin zopakovat.