Kromě vraždy muži podle obžaloby přepadli v Lysicích na Blanensku dalšího muže, kterého zbili a svázali. Muže našel až jeho bratr, dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Obžalovaní se kromě vraždy a loupeže zpovídají z porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nedovoleného ozbrojování.

Zámoravcová neuvedla konkrétní sazbu, kterou požaduje, chce ale výjimečné tresty. "Trestná činnost byla velmi závažná. Nebyla žádnou náhodnou akcí, ale byla naplánovaná a připravená," uvedla Zámoravcová. Podle ní měli muži po konfliktu se seniorem v Ivančicích možnost utéct. "Vybrali si ale druhou možnost, a proto došlo k útoku ze strany obžalovaných Cvana a Baiera za podpory Minára. Teprve po fyzické likvidaci mohli přikročit k prohledání domu a následnému odcizení věcí," řekla Zámoravcová. Podle ní to byla vražda s rozmyslem a obžalovaní jednali jako členové gangu.

Státní zástupkyně vyjmenovala několik přitěžujících okolností. "Čin spáchali surovým a zákeřným způsobem, dále vůči osobě vysokého věku, dalšímu poškozenému způsobili následek ve zdraví, trestnou činnost páchali na více osobách, způsobili více trestných činů a dvojice Cvan a Minár má už kriminální minulost," uvedla Zámoravcová. Cvan byl čtyřikrát soudně trestaný a už nyní je ve výkonu trestu, Minár byl před soudem dvanáctkrát.

Baierova obhajoba odmítla obžalobu z vraždy a požaduje trest za loupež v horní polovině trestní sazby, která je do deseti let. Poukázala na to, že je Baier dosud soudně netrestaný. Muž se navíc omluvil pozůstalým i poškozenému, kterému poslal 36.000 korun jako odškodné. Baier tvrdí, že chodil do domů pouze krást a nechtěl nikomu ublížit, což shodně tvrdí i ostatní dva muži. Všichni v závěrečných řečech vyjádřili lítost. Baier tvrdí, že muže bil Cvan, Cvan zase poukazuje na Baiera. Ani jeden z nich neřekl, že by se na bití podílel Minár, který u něj ale byl.

Dnes u soudu vypovídal svědek, který byl s Minárem v cele a příběh od něj několikrát vyslechl. Svědek uvedl, že mu Minár řekl, že zemřelého muže "valchoval" Cvan, což mu prý Baier vyčítal. "Baier brečel a byl z toho špatný. Minár prohledával dům a nebyl v místnosti, kde byl napadený. Říkal, že kdyby tam šel on a ne Cvan, mohlo to dopadnout jinak," uvedl svědek. Před soudem se četl dopis, který Minár nadiktoval svědkovi, aby ho předal Cvanovi. V něm bylo, že ivančický případ musí padnout na Baiera.

Obhajoba však označila svědka za nedůvěryhodného, protože je několikrát trestaný. Loni byl nepravomocně odsouzený za vraždu těhotné přítelkyně a podle obhajoby si výpovědí chtěl pomoct k mírnějšímu trestu.