Od roku 2011 Izraelci několik Palestinců propuštěných v rámci této výměny znovu zatkli za další přestupky. Barghútí se dostal opět do vězení v roce 2014 při zátahu po akci, při níž členové Hamasu zabili tři izraelské mladíky. Barghútí tehdy dostal 30měsíční trest za členství v Hamasu, který Izrael řadí k teroristickým organizacím. Po odpykání tohoto trestu ale nebyl propuštěn.

Podle aktivistů hájících práva vězňů dnes vojenský soud obnovil Barghútímu povinnost odpykat si původní trest doživotí. Izraelská armáda zprávu nekomentovala.

Izraelské sdělovací prostředky dnes přinesly zprávu o přímluvě premiéra Benjamina Netanjahua za vojáka Elora Azariu. Soud mu tento týden vyměřil 18měsíční vězení za to, že loni zastřelil na zemi ležícího odzbrojeného Palestince, který předtím nožem útočil na vojáky. Podle Netanjahua se trest nad Azariou může promítnout do výkonnosti armády. Vojáci by podle něj mohli přestat vykonávat své povinnosti. Přitom právě armáda stála o to, aby byl Azaria souzen, protože jeho čin, který byl zaznamenán na videu, označila za odklon od etických principů vojska.