Policie o nezvěstném informovala koncem ledna, o pomoc s pátráním žádala veřejnost. Na hledání muže, který obchodoval se zlatem a v souvislosti s podnikáním měl podle policistů značné dluhy, se podíleli také detektivové z oddělení vražd. Muže dnes vyslechli kriminalisté. "Těm sdělil, že počátkem ledna ´zmizel´ z toho důvodu, že ho, lidsky řečeno, dohnala jeho tíživá finanční situace," uvedl Hulan. Při cestách po Evropě muž podle něj přebýval v hotelech a penzionech.

Podle mluvčího lze mužovo jednání považovat za nezodpovědné, protože svým zmizením s největší pravděpodobností přidělal starosti rodině a svým blízkým. "Pro nás je ale podstatné, že svým přístupem zaměstnal na jeden a půl měsíce šest kriminalistů jak z oddělení násilí prvního policejního obvodu, tak z oddělení vražd krajského ředitelství," dodal Hulan. Kriminalisté podle něj vyšetřováním strávili možná až stovky hodin a pátrací spis má víc než 500 stran.

Mobilní telefon pohřešovaného byl po jeho zmizení nedostupný. Policie při vyšetřování pracovala i s možností, že chtěl zmizet kvůli dluhům, a prověřovala také variantu sebevraždy.