Na místo požáru se dnes dopoledne vrátili policejní vyšetřovatelé i specialisté od hasičů a z technického ústavu požární ochrany. "Na místo byl povolán i policejní pes speciálně vycvičený na vyhledávání těkavých látek," uvedla Bartošová. Co bylo příčinou požáru, je předmětem dalšího šetření, policisté podle mluvčí pracují s více verzemi. Zatím není k dispozici ani odhad výše škod.

Požár v panelovém domě v ulici Na Borku byl na operační středisko nahlášen v sobotu kolem 18:25 jako požár výtahu. V době příjezdu hasičů však už z bytu v pátém patře šlehaly plameny. Po lokalizaci požáru objevili hasiči na místě dvě těla mužů, kteří v bytě bydleli. Objekt je střežen policií.

Kvůli požáru musela opustit své domovy zhruba stovka lidí, většina strávila noc u příbuzných či známých. "Naši nabídku náhradního ubytování využili jen dva lidé s domácím mazlíčkem," řekl dnes ČTK starosta Radek Štejnar. Odhadl, že lidé se do svých bytů budou moci vrátit nejdříve v příštím týdnu. "Nejprve je třeba provést revize plynu a elektřiny, zatím si tam mohli dojít jen v doprovodu policie pro nějaké věci," dodal.