Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací. Pátrání po dívce běží nejen v Česku, ale i v zahraničí. "Toto pátrání probíhá v celém schengenském prostoru. Od počátku jsme vzhledem k blízkosti hranic požádali o spolupráci i německé kolegy," řekla ČTK Hyšplerová s tím, že do systémů v schengenském prostoru se dostávají informace o všech pohřešovaných.

Policie už dříve řekla, že dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem páté hodiny odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala.

Policie dnes upřesnila čas, kdy byl dívčin telefon naposledy aktivní. "Telefon byl aktivní 10. ledna večer, kdy se Míša přihlásila na sociální síť Facebook. Do školy si telefon běžně nenosila," řekla ČTK Hyšplerová. Telefon dítěte zůstal doma, kriminalisté ho mají.

Kriminalisté přijali na lince 158 už asi 70 informací od veřejnosti. Zatím žádná z nich k nalezení dívky nevedla. "Poznatky jsou předávány kriminalistům, kteří s nimi ihned pracují a vyhodnocují je. Mezi těmito poznatky jsou asi ve čtvrtině poznatky od různých senzibilů a médií," doplnila Hyšplerová.

Kromě informací žádá policie veřejnost i poskytnutí záznamů z kamerových systémů z domů a automobilů z ústecké čtvrti Klíše. Zájem má o záběry pořízené mezi 10. lednem ve 14:00 a 11. lednem v 8:00 hodin. "Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch," řekl ČTK už dříve kriminalista Martin Charvát. Záznamy z městského kamerového systému dívku podle informací ČTK nezachytily.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.