Všech 35 lidí, kteří byli v případu souzeni, bylo shledáno vinnými. Devět dostalo tresty vězení v rozsahu od devíti do 17 let. Dalších 26 bylo odsouzeno k smrti oběšením.

Verdikt si ale před soudem vyslechlo pouze 23 obviněných, 12 dalších je stále na útěku. Jak poznamenala agentura AFP, odsouzení příslušníků bezpečnostních sil je v Bangladéši zcela výjimečné. Aktivisté bojující za lidská práva opakovaně upozorňují, že členové bangladéšských bezpečnostních sil se často dopouštějí násilných činů, přičemž unikají bez trestu.

Obětí odsouzených se stalo sedm lidí z města Nárájángaňdž ve střední části Bangladéše, kteří byli zabiti v dubnu 2014. Podle svědků byli uneseni před místním kriketovým stadionem a odvezeni dodávkou na neznámé místo. Jejich těla pak byla nalezena, jak plavou v řece.

Vyšetřovatelé u soudu uvedli, že jeden z místních radních, který byl tehdy členem vládnoucí Lidové ligy premiérky Šajch Hasíny Vadžídové, si členy elitní policejní jednotky RAB najal k vraždám svého politického soupeře a čtyř jeho poradců. Následně byl ještě zajat a zabit právník, který únos politiků před stadionem natočil na mobilní telefon, a jeho řidič.

Bangladéšské opoziční strany si stěžují, že během osmileté vlády premiérky Vadžídové byly uneseny a beze stopy zmizely stovky jejich aktivistů. Vláda popírá, že by bezpečnostní síly byly do únosů jakkoli zapojeny.