Mluvčí soudu Petr Tomíček ponechal informace zveřejněné Šalamounem bez komentáře. Nemůže se vyjadřovat k otevřeným kauzám, řekl dne ČTK. Podle databáze InfoSoud je dovolání stále přiděleno šestému senátu, kde InfoSoud kromě Veselého uvádí ještě soudce Jana Engelmanna, Iva Kouřila a Martu Ondrušovou.

Podle spolku Šalamoun znalec chyboval, když hovořil o skutečnostech, které se dozvěděl při výkonu své činnosti. Dobře prý věděl o tom, že NS kauzu brzy bude řešit. Podle Šalamounu šlo o "zákeřnou snahu" zasáhnout do nezávislého rozhodování NS. Šalamoun dal podnět k zahájení trestního stíhání znalce. Veselého přístup naopak spolek ocenil jako korektní.

Kramný byl odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Rozsudek už je pravomocný, Vrchní soud v Olomouci jej potvrdil. Kramný, který vinu od počátku popírá, podal dovolání k Nejvyššímu soudu, to však nemá odkladný účinek.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl však čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek, na kterém pracoval také znalec kritizovaný spolkem Šalamoun. Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby.