Deník uvedl, že učitel údajně na mobilní telefon fotografoval chlapce vysvlečené v prádle a vysvětloval to tím, že šlo o projekt do hodin angličtiny. "Policie ve čtvrtek 1. prosince v podvečer přijala oznámení od vedení základní školy k možnému protiprávnímu jednání. Policie se základní školou úzce spolupracuje, ale vzhledem k tomu, že je věc na samém počátku šetření, nebudeme prozatím poskytovat žádné další informace," řekla dnes ČTK mluvčí šumperské policie Ivana Paroulková.

Ředitel Základní školy Sluneční v Šumperku Hynek Pálka dnes vpodvečer zveřejnil na stránkách školy www.slunecniskola.cz své vyjádření, kde jednání již bývalého zaměstnance označil za hrubé porušení pedagogických a etických zásad platných při práci s dětmi. Uvedl, že pedagog od pondělka již není zaměstnancem školy. "I když nebyl obviněn a je vyšetřován na svobodě, jsem přesvědčen, že celý případ bude objektivně a plně objasněn a v případě potvrzení spáchání trestného činu bude potrestán," napsal ředitel školy. "Jeho konání je odsouzeníhodné a všichni zaměstnanci naší organizace se distancují od nepochopitelného jednání podezřelého," dodal.

Pálka deníku řekl, že o žádném projektu pedagoga nevěděl. Děti však podle něj nebyly vystaveny žádnému násilí či nátlaku. Žáci, kterých se událost dotkla, jsou dále zapojeni do výchovně vzdělávacího procesu, dodal ředitel v dnešním prohlášení.

Podobný případ se nedávno řešil v Olomouckém kraji v základní škole v Tršicích na Olomoucku. Ředitel dal na konci školního roku učitelce tehdejších prvňáčků výpověď kvůli podezření, že při pobytu na Jesenicku sexuálně obtěžovala chlapce ze své třídy, když se s nimi opakovaně zavírala v umývárně, kde dohlížela na to, aby se řádně umyli. Na učitelku poté podal trestní oznámení, podle tisku jej však žalobci později odložili. Případ vyvolal velké emoce, pedagožce nakonec poskytla zázemí škola v sousedních Doloplazech. Učitelka podala proti výpovědi žalobu, kterou dnes začal projednávat olomoucký okresní soud. Případ odročil na leden.