Podle krajského soudu je trest v sazbě tří až deseti let přiměřený. Polehčující okolností je jeho dosavadní řádný život. Soud však naopak poukázal na to, že zneužil svého postavení. "Byl u městské policie od jejího založení, dostal se až do pozice jejího velitele. Choval se hanebně, zneužil svých pravomocí a postavení které měl, k páchání trestné činnosti," uvedl soudce Michal Jelínek. Soud dnes Pospíšilovi pouze zmírnil trest zákazu činnosti, zúžil jej na práci u obecní policie. Potvrdil mu také rozhodnutí zaplatit městu 613.000 korun.

Soudce Jelínek zároveň poukázal na zvláštní situaci, se kterou se běžně nesetkává. Pospíšil se totiž doznal ke svému jednání, na straně druhé popíral, že by svým jednáním porušoval právní předpisy. I proto mu soud nepřiřknul jako polehčující okolnost doznání.

Obhajoba dnes žádala podmíněný trest. "Je snaha obžalovaného, aby se vyléčil a napravil následky aktivního gamblingu. Podstoupil sám léčbu ambulantní a poté také ústavní. Dnes je vyléčen a dobrovolně v psychiatrické nemocnici pomáhá klientům, kteří jsou stejně závislí," uvedla obhájkyně. Odmítla také argument, že se Pospíšil ke svému činu nedoznal a svého činu nelitoval. Napomáhal prý při objasňování svého činu a veřejně se přiznal ke své závislosti i na šternberském zastupitelstvu. "Je mi skutečně toho, co se stalo, velmi líto. Od počátku jsem se přiznal. V době, kdy jsem trestnou činnost páchal, jsem si plně neuvědomoval závislosti na hazardu," řekl dnes Pospíšil.

Podle rozsudku zneužil Pospíšil své pravomoci od podzimu roku 2012 do začátku roku 2015. V první fázi podle soudu zadržoval a používal pro svou potřebu 722.000 korun vybraných z parkovacích automatů a peníze vkládal na účet města později, aby schodek zakryl. Od konce roku 2013 podle soudu upravoval údaje o výběrech peněz a přes 650.000 korun si nechal. Originální lístky z výběru peněz přitom zničil. Pospíšil kvůli své závislosti přišel o práci i o rodinu, nakonec sám podstoupil léčení.

Trestní oznámení na bývalého ředitele strážníků podalo po kontrole vedení radnice, ve své funkci již skončil. Pospíšil byl zároveň jako kandidát za Sdružení nezávislých kandidátů Společně pro Šternberk a hnutí ANO členem rady města a také zastupitelem, z funkcí již odstoupil. Ve vedení města byl přitom řadu volebních období.