Poškozená 14. ledna 2014 večer zaparkovala před domem v Kroměříži svůj vůz, když k ní podle obžaloby přistoupil jeden z trojice Michal Šnajdr, Daniel Šprňa či Radomír Vlček. Ženu jednou rukou uchopil přes ústa a druhou objal přes paže a břicho a natlačil ji do přistaveného BMW, které patřilo otci Šnajdra, řekl Hrazdira.

Z obžaloby vyplývá, že pak mladou ženu udeřil čtyřikrát pěstí do obličeje, sedl si na její záda, spoutal jí ruce za zády kovovými pouty a přes hlavu dal plátěný pytel. Obžalovaní ženě údajně sebrali kabelku s peněženkou i doklady, firemní notebook a mobilní telefon i sportovní oblečení. Podle Hrazdiry ji pak celou noc vozili po neznámých místech a žádali peníze.

Další z obžalovaných Ladislav Faltýnek vybral z platební karty poškozené 40.000 korun a o výběr dalších peněz se neúspěšně pokusil. Martyrium ženy skončilo poté, co se s vězniteli dohodla, že jim následující den v 17:00 přiveze 100 milionů Kč na benzinku Rohlenka u Brna, uvádí obžaloba. Patnáctého ledna ve 4:00 ji tak vysadili u obce Vrbka na Kroměřížsku, odkud si zavolala pomoc.

Při únosu utrpěla krevní podlitinu a otok oka i drobné podlitiny na zápěstích a naražení kolene. Je dcerou muže, který obchodoval s pohonnými hmotami a který je nyní ve vězení kvůli daňovému úniku se škodou ve stamilionech korun. Podle obžaloby se na únosu podíleli i další lidé, jejichž totožnost se ale policii nepodařilo zjistit.

Obžalovaní jsou stíháni pro loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vlček řídí trolejbus zlínské MHD. Faltýnka prý nezná, Šprňu a Šnajdra z motorkářských srazů. "Neudělal jsem to, vůbec jsem tam nebyl. V tom autě jsem pouze jel s kamarády na kafe," vysvětloval ve voze nalezenou svou pachovou stopu Vlček. Podobně se hájil i nezaměstnaný Šprňa, který prý se Šnajdrem v autě také jezdíval. Únosu se prý zúčastnit navíc nemohl, neboť v den, kdy se trestný čin stal, sledoval svůj oblíbený televizní seriál.

Manažer Šnajdr si nedovede vysvětlit, jak se do auta, které používal, dostaly pachové stopy poškozené. Obvinění vnímá jako odvetu za to, že udržoval poměr s manželkou známého, jehož bratr je policista. Nezaměstnaný Faltýnek se přiznal k výběru peněz, u něhož ho zaznamenala kamera. Účast na dalších výběrech popřel. Platební kartu prý našel v batohu na silnici ve Zlíně.

Hlavní líčení pokračuje výslechem svědků v úterý, nařízeno je i na čtvrtek a pátek.